top of page


Een gratis en tot niets verplichtende proefles is altijd mogelijk bij Muziekschool van Ingen!

BLOKFLUIT

Dwarsfluitles, flute,
SCHRIJF JE NU IN OF STEL EEN VRAAG

Je mail is succesvol verzonden

Altijd al blokfluit willen spelen? Dat kan bij Muziekschool van Ingen in Purmerend! 

Blokfluit
Voor kinderen vanaf 5 jaar, tieners en volwassenen.
Blokfluitles kan individueel of in groepsverband worden gegeven. Je leert spelen op de sopraanblokfluit, verkrijgbaar vanaf €15,00. Tijdens de blokfluitlessen word je vertrouwd gemaakt met muziek. De kinderen leren aan de hand van simpele liedjes spelenderwijs blokfluit spelen en noten lezen en na enkele lessen kan een leerling al liedjes spelen. Er is veel leuke en mooie muziek voor de blokfluit, van klassiek tot pop. Blokfluitlessen vormen een goede basis om na 1 of 2 jaar door te kunnen stromen naar een ander instrument.

 

De blokfluit bestaat al zo’n 800 jaar. Vooral in de baroktijd was de blokfluit erg geliefd. Blokfluiten zijn er in verschillende maten en soorten. Hoe groter de fluit, hoe lager de toon. Ze heten net als bij een koor sopraan, alt, tenor en bas. De blokfluit kan worden gemaakt van zachte Europese of harde tropische houtsoorten of van kunststof. De kunststof blokfluit wordt goedkoop geproduceerd en is ongevoelig voor vocht en hierdoor betrouwbaar voor betreft de zuiverheid. Een blokfluit van hout heeft daarentegen weer een warme en mooie klank. Bij Muziekschool van Ingen wordt er les gegeven op een sopraan blokfluit van hout of kunststof.

 

 

 

Over Liset

In 2008 sloot Liset haar Bachelor opleiding dwarsfluit aan het Conservatorium van Tilburg Cum Laude af met het cijfer 9,5. In 2010 behaalde Liset haar Master of Arts diploma met nogmaals het resultaat Cum Laude aan de ‘Royal Academy of Music’ in Londen en ze kreeg een speciale prijs uitgereikt (DipRAM) voor een uitstekend eindexamen.

 

Liset is een veel gevraagd freelancer bij beroepsorkesten in binnen- en buitenland. Ze werd geselecteerd voor verschillende trials/proeftijden met orkesten zoals: London Philharmonic Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, Welsh National Opera en Liverpool Philharmonic Orchestra.

Daarnaast speelt ze als freelance fluitiste bij onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

 

Verder geeft ze al ruim tien jaar met veel plezier dwarsfluitles in privé- en groepsverband aan kinderen en volwassenen op alle niveaus. Vanaf januari 2018 start Liset als docent aan het conservatorium van Tilburg.

 

Naast het geven van dwarsfluitlessen biedt Liset ook ‘yoga voor musici’ aan. Ze behaalde haar diploma in 2017 en is een eigen praktijk gestart in Zaandam. Daarnaast wordt ze ook regelmatig uitgenodigd als gastdocent bij orkesten, zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. 

 

 

bottom of page