top of page


Een gratis en tot niets verplichtende proefles is altijd mogelijk bij Muziekschool van Ingen!

CAJON/PERCUSSIE

Cajon, Tom Rutgers, Purmerend
SCHRIJF JE NU IN OF STEL EEN VRAAG

Je mail is succesvol verzonden

Altijd al cajon of percussie willen spelen? Dat kan bij Muziekschool van Ingen in Purmerend! 

 

De Lessen 

 

Onder percussie valt eigenlijk alles waar je met handen, voeten of stokken op kan slaan, het is dus een heel breed veld met oneindig veel mogelijkheden. 

 

Omdat er zo veel opties zijn is kan je het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil, hou je het bij een simpel shakertje tijdens een ballad of ga je voor een uitgebreide set-up met alle toeters en bellen die je in huis hebt? De enige grens is je eigen fantasie en creativiteit! 

 

1 van de vele opties is om tijdens de lessen te beginnen met de Cajon, het populairste percussie instrument van het moment, waarmee je al snel in de praktijk aan de slag kan. Of je nou met een band een unplugged show wil geven waarbij drums te hard zijn, een singer-songwriter wil begeleiden of gewoon lekker met een groepje wil trommelen, van pop tot wereldmuziek, met de Cajon kan het allemaal! 

 

Vanuit die basis kunnen we steeds meer percussie elementen toevoegen (shakers, beatrings, etc) tot dat er een collectie is opgebouwd waarmee je iedere muzikale situatie aan kan. 

 

Toch meer een fan van de Afrikaanse klanken? (groeps)lessen Djembe horen natuurlijk ook bij de opties! 

 

 

 

Over Tom 

 

Tom Rutgers begon vanaf zijn 2e overal op te tikken. Tafels, pannen, huisdieren, niets was  meer veilig. Toen dit op zijn 6e nog niet ophield besloten zijn ouders hem maar op slagwerkles te zetten want “als je iets doet, leer het dan goed doen”. 

 

Nu, 20 jaar later, is hij afgestudeerd aan het conservatorium (drums) en heeft hij voor percussie prive-lessen en masterclasses gevolgd bij diverse docenten. 

 

Hij speelt o.a. bij Orchestra Particolare, begeleid Singer-songwriters, drumt in coverbands de Buurtjongens en Strike II en word regelmatig gevraagd voor diverse sessieklussen en CD-opnames voor zowel drums als (klassiek)slagwerk. 

 

 

 

 

bottom of page