top of page


Een gratis en tot niets verplichtende proefles is altijd mogelijk bij Muziekschool van Ingen!

CELLO

Cello, celloles purmerend, Bas de Rode
SCHRIJF JE NU IN OF STEL EEN VRAAG

Je mail is succesvol verzonden

Altijd al cello willen spelen? Dat kan bij Muziekschool van Ingen in Purmerend!  

  

De cello is het grote broertjes van de viool. Met zijn lage klanken is het echt een bas instrument, maar hij gaat net zo makkelijk de hoogte in  om samen met de viool mooie melodieën te laten klinken. 

Al  jaren lang geef ik met veel plezier celloles.  Muziek maken is voor alle leeftijden  (ik geef les aan leerlingen vanaf 5 jaar oud)  en kan op  alle  niveaus. Uiteindelijk vind ik het allerleukste van muziek maken het samenspelen met andere musici, in kleine ensembles of juist in grote orkesten.  Samen muziek maken is ook nog eens ontzettend leerzaam: naast heel veel plezier hebben leer je  ook  goed naar elkaar te  luisteren. In de celloles komt samenspel dus ook veel aan bod.  

 

Wil je  de basis van het cellospelen leren of juist naar een hoger niveau brengen, neem  dan contact  met mij op voor meer informatie over de lessen of om een proefles af te spreken. Misschien  heb je al een ensemble en ben je  juist op zoek naar iemand die naar het groter geheel luistert en coacht. Neem  dan ook gerust contact met mij op. 

Voor de kleine beginners zijn er speciale cello’tjes die alles kunnen wat op de grote cello’s ook kan, maar zijn een stuk kleiner. Samen kijken welke maat bij je past. 

 

 

Bas de Rode 

Bas studeerde aan het conservatorium van Amsterdam en in Berlijn en behaalde  in 2003  zijn specialisatie ‘kamermuziek’ 2e fase bij Herre-Jan  Stegenga  aan het Rotterdams Conservatorium voor Muziek en Dans.  Inmiddels kun je zeggen, dat zijn spel sterk wordt beïnvloed door internationaal bekende cellisten, waaronder Nathaniel Rosen, Janos  Starker,  Dmitri  Ferschtman  en vele anderen.  
Sinds 1998 werkt Bas als freelancer bij verschillende beroepsorkesten waaronder het Nederlands  Philharmonisch  Orkest, het Ballet Orkest, het Residentie Orkest en het  Metropole  Orkest.  Daarnaast trad hij al vele malen op als solist met diverse orkesten in Nederland en speelt hij veel kamermuziek.   

Naast de concerten, heeft Bas altijd cello les en ensemble les gegeven, want muziek maken is voor iedereen en voor alle leeftijden niveaus. “Het is fantastisch om de kennis die je in de loop der jaren hebt opgedaan, door kan geven aan nieuwe enthousiaste nieuwe cellisten.” 

 

bottom of page