top of page


Een gratis en tot niets verplichtende proefles is altijd mogelijk bij Muziekschool van Ingen!

DWARSFLUIT

Dwarsfluitles, flute,
SCHRIJF JE NU IN OF STEL EEN VRAAG

Je mail is succesvol verzonden

Altijd al dwarsfluit willen spelen? Dat kan bij Muziekschool van Ingen in Purmerend! 

 

Dwarsfluitles 

 

Wil je graag dwarsfluit leren spelen? Dat kan vanaf nu bij Muziekschool van Ingen in Purmerend!  De dwarsfluit is een ontzettend mooi, leuk en veelzijdig instrument. Je kunt er allerlei soorten muziekstijlen op spelen, solo of bijvoorbeeld in een orkest. Bij fluitspelen komt heel veel kijken. In de (twee-)wekelijkse privélessen besteed ik daarom aandacht aan diverse uiteenlopende aspecten als houding, ademhaling, toonvorming en techniek.  De lesmethode wordt altijd aangepast aan je eigen niveau en muzikale smaak. Als je naast de lessen voldoende oefent, zal je snel vooruitgang boeken! 

 

De leeftijd waarop je kunt beginnen met fluitspelen ligt gemiddeld tussen de 6 en 9 jaar. Wanneer je handen en/of armen nog net wat te klein zijn om een standaard dwarsfluit op een ontspannen manier vast te kunnen houden, kun je beginnen op een speciale kinderdwarsfluit. Deze heeft een zogenaamd ‘krom’ kopstuk, maar klinkt wel net zo volwassen als een standaard dwarsfluit! Ook op latere leeftijd is het nog heel goed mogelijk om dwarsfluit te leren spelen. 

 

 

Over Liset

In 2008 sloot Liset haar Bachelor opleiding dwarsfluit aan het Conservatorium van Tilburg Cum Laude af met het cijfer 9,5. In 2010 behaalde Liset haar Master of Arts diploma met nogmaals het resultaat Cum Laude aan de ‘Royal Academy of Music’ in Londen en ze kreeg een speciale prijs uitgereikt (DipRAM) voor een uitstekend eindexamen.

 

Liset is een veel gevraagd freelancer bij beroepsorkesten in binnen- en buitenland. Ze werd geselecteerd voor verschillende trials/proeftijden met orkesten zoals: London Philharmonic Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, Welsh National Opera en Liverpool Philharmonic Orchestra.

Daarnaast speelt ze als freelance fluitiste bij onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

 

Verder geeft ze al ruim tien jaar met veel plezier dwarsfluitles in privé- en groepsverband aan kinderen en volwassenen op alle niveaus. Vanaf januari 2018 start Liset als docent aan het conservatorium van Tilburg.

 

Naast het geven van dwarsfluitlessen biedt Liset ook ‘yoga voor musici’ aan. Ze behaalde haar diploma in 2017 en is een eigen praktijk gestart in Zaandam. Daarnaast wordt ze ook regelmatig uitgenodigd als gastdocent bij orkesten, zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. 

www.lisetpennings.com

 

 

bottom of page